OSMANİYE / KADİRLİ - Kadirli Borsa İstanbul İlkokulu

KADİRLİ BORSA İSTANBUL İLKOKULU 1. SINIFLAR KURA ÇEKİMİ

KADİRLİ BORSA İSTANBUL İLKOKULU 1. SINIFLAR KURA ÇEKİMİ 25.08.2023 TARİHİ CUMA GÜNÜ SAAT 10:00 DA OKULUMUZ BİNASINDA YAPILACAKTIR.

KURA ÇEKİMİ AŞAĞIDA BELİRTİLEN USUL VE ESASLARA GÖRE YAPILACAKTIR.

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı için sözlü ya da elektronik ortamda ilkokul birinci sınıf kayıtlarında yığılmalar, aksaklıklar ve öğretmen belirleme nedeniyle sorun yaşanılmaması için birden fazla şubesi bulunan ilkokullarda kura çekilerek şeffaf bir şekilde öğrenci yerleştirmesi yapılacaktır.

Bu bağlamda Temel Eğitimden sorumlu Şube Müdürü Ali ÇOLAKÇA koordinatörlüğünde;

1. Okul müdürlerinin başkanlığında kura komisyonunun kurulacaktır.

2.Veli, öğrenci, öğretmen ve okul idarecilerin katılımı ile müdürlüğümüz tarafından belirtilen tarih ve
    saatte fiziki ortam sağlanarak (kamera kaydı ) katılımcıların huzurunda kura çeskilecektir.

a.Öğrenci sayısına göre açılacak şube sayısı belirlenecek.

b.Oluşturulacak 1. sınıf şubelerinde kız-erkek ve 72 aylıktan küçük öğrenciler dağılımın homojen
   olması için ayrı ayrı kutulara koyulacak.

c.72 aylıktan küçük öğrenciler kura çekilerek sınıflara homojen dağıtılacak.

d.Sınıflarda kız ve erkek öğrencilerin sayıları eşit olacak şekilde kura çekimi planlanacak.

e Sınıf tekrarına kalan öğrenciler toplam öğrenci sayısından düşürülerek sayı planlanacak.

f.Kardeş öğrenciler aynı sınıfta olması için iki isim aynı kağıda yazılacak.

g.Kuranın çekildiği yerde, velilerin önünde liste hazırlanarak komisyonca imza altına alınacak.

h.Öğrenci kura işlemi bittikten sonra sınıf şubelerinin isimlerinin kurası çekilip şube isimleri
   belirlenecek. (A şubesi, B şubesi vb.) Komisyon her şubesi imza altına alacaktır.

i.En son öğretmenler oluşturulan şubelere kura çekilerek atanacak ve komisyon  tarafından imza
  altına alınarak ilan edilecek.

j. Tüm iş ve işlemler kamera ile kesintisiz kayıt altına alınacaktır.

3. Kura tarihi ve saati en az iki hafta önceden okulun internet sitesinden velilere duyurulacaktır.

4.Nakil gelen 1. Sınıf öğrencileri için öğrenci sayısı en az olan sınıfa kura komisyonu tarafından
     yerleştirme yapılacaktır.

BÜTÜN VELİ ÖĞRETMENLERİMİZ DAVETLİDİR.

Yayın: 21.08.2023 - Güncelleme: 21.08.2023 12:26 - Görüntülenme: 423